Saturday 25 April 2009

«κερητίζειν εστί μετά τέρψεως αθλεύειν»

Οι τελικοί των πλέι-όφ των πρωταθλημάτων Ελλάδος χόκεϊ ανδρών και γυναικών θα διεξαχθούν την Κυριακή, 26 Απριλίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά (δίπλα στο προπονητικό κέντρο της εθνικής ποδοσφαίρου).

Για τον τίτλο στους άνδρες, οι μόνιμοι (από το 2001) πρωταθλητές Ελλάδος Ναπαίος Απόλλων και Α.Ο.Χ. Υμηττός θα διασταυρώσουν «τα μπαστούνια» τους στις 2 μ.μ. Στον τελικό των γυναικών, που θα αρχίσει στις 6μ.μ., η ομάδα του Αγ. Λαζάρου θα προσπαθήσει να εκθρονίσει τον αήττητο φέτος Ο.Χ. Αθηναίων, ο οποίος έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος τις τέσσερις τελευταίες χρονιές.

Η είσοδος για τους θεατές είναι δωρεάν και στους δύο αγώνες και αποτελεί μοναδική ευκαιρία, για όσους το επιθυμούν, να ανακαλύψουν ένα άθλημα που παραμένει σχετικά άγνωστο στη χώρα μας, παρ’ότι ο πρόγονός του (το κερητίζειν) παιζόταν στην αρχαία Αθήνα ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ! Όσοι προσέλθουν, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν ιδιοίς όμμασι ότι (όπως έλεγαν οι αρχαίοι) το «κερητίζειν εστί μετά τέρψεως αθλεύειν».

No comments: